Linkuri accesibilitate

Traian Basescu: CGMB dezinteresat faţă de participarea Bucureştiului la asociaţii ale Parlamentului Europei


Primarul Capitalei, Traian Băsescu, i-a acuzat, duminică, într-o conferinţă de presă, pe consilierii municipali că refuză să aprobe plata cotizaţiilor municipalităţii către trei asociaţii internaţionale din care Bucureştiul face parte.

Potrivit lui Băsescu, nu au fost aprobate cotizaţia anuală de 1.050 de euro către Asociaţia Polis (reţea a oraşelor pentru soluţii noi în transporturi), cotizaţia anuală de 3.295 de euro către Asociaţia A.I.M.F. (asociaţia internaţională a capitalelor şi metropolelor francofone) şi nici cotizaţia anuală de 3.650 de euro către Eurocities (asociaţie internaţională a oraşelor europene care cooperează pentru promovarea dezvoltării durabile).

"Refuzul CGMB de a aproba plata acestor cotizaţii arată lipsa de interes a administraţiei Capitalei faţă de participarea Bucureştiului la aceste asociaţii ale Parlamentului Europei şi Comisiei Europene", a menţionat primarul.

Băsescu susţine că Polis şi Eurocities sînt asociaţii care vizează implementarea, în marile oraşe europene, a deciziilor CE referitoare la transportul urban, dezvoltarea urbană, a învăţămîntului şi a protecţiei mediului.
XS
SM
MD
LG