Linkuri accesibilitate

Program susţinut eventual de un acord standby FMI de supraveghere preventivă


Misiunea FMI care si-a incheiat vineri vizita in Romania, a convenit, impreuna cu autoritatile de la Bucuresti asupra principalelor elemente ale unui program ce ar putea fi sustinut de un acord standby de supraveghere preventiva – se arata intr-un comunicat de presa al reprezentatei FMI la Bucuresti.

In comunicat se precizeaza ca programul vizeaza consolidarea progresului incurajator care s-a inregistrat in cadrul ultimului program in obtinerea stabilitatii macronomice si in reducerea inflatiei de la 9 procente in 2004 la nivele si mai scazute in 2005 si 2006.

Potrivit sursei citate, discutiile cu autoritatile romane s-au axat asupra masurilor de accelerare a proceselor inregistrate in domeniul reformelor din sectorul energetic, finalizarea agendei de privatizare si imbunatatirea mediului de afaceri.

Aceste reforme, se arata in comunicatul FMI, ar urma sa consolideze capacitatea Romaniei de a finaliza tranzitia catre economia de piata si sa sprijine eforturile sale de aderare la Uniunea Europeana.
XS
SM
MD
LG