Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


după ce mai multe atacuri coordonate cu bombe şi mortiere au dus la moartea a peste 100 de persoane. Atacurile au fost îndreptate împotriva comunităţii musulmanilor şiiţi din Irak, într-un moment cînd aceştia celebrau sărbătoarea islamică Ashura.

Autorităţile americane au anunţat arestarea la Karbala a 15 suspecţi. Consiliul de guvernare din Irak a amînat semnarea constituţiei interimare, programată pentru astăzi, şi se aşteaptă ca documentul să intre în vigoare începînd de vineri.

Comentînd pe marginea presupuselor motive ale atacuri, puse pe seama unor terorişti din afara Irakului, premierul britanic Tony Blair a declarat: “teroriştii ştiu că dacă Irakul devine un o ţară democratică, stabilă şi prosperă, o ţară musulmană tolerantă, cu suveranitate investită în poporul irakian, asta ar fi nu numai un semnal important pentru întregul Orient Mijlociu, dar şi o lovitură teribilă dată propagandei acelor extremişti şi fanatici care susţin că orice conflict în Irak nu are alt ţel decît de a pune mîna pe petrol şi de a subjuga poporul irakian”.
XS
SM
MD
LG