Linkuri accesibilitate

Andrei Stratan: orientarea către UE este ireversibilă


Ministrul de Externe de la Chişinău, Andrei Stratan a reiterat orientarea Republicii Moldova către Uniunea Europeană, susţinînd că această opţiune strategică este una ireversibilă. Andrei Stratan s-a arătat extrem de optimist în ceea ce priveşte şansele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Andrei Stratan a spus că în anul 2007 Republica Moldova doreşte să înceapă negocierile de acordare a statutului de membru asociat la UE, menţionând că succesele pe calea obţinerii unui asemenea statut sunt în dependenţă directă de progresele ce vor fi obţinute de Chişinău pe plan intern în realizarea Planului individual de acţiuni elaborat în comun cu Bruxelles-ul.

În altă ordine de idei, Andrei Stratan ş-a pronunţat pentru păstrarea unor relaţii bune cu statele vecine – Ucraina şi România, dar şi cu Federaţia Rusă. Referitor la relaţiile cu România, ministrul de Externe şi-a exprimat speranţa că Bucureştiul va accepta reluarea discuţiilor privind Tratatul de bază bilateral cu Republica Moldova.
XS
SM
MD
LG