Linkuri accesibilitate

William Hill: Tiraspolul va trebuie să prezinte propuneri detaliate faţă de proiectul OSCE


Reprezentanţii mediatorilor la negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean vor cere Tiraspolului să prezinte în scris şi într-un mod mult mai detaliat propuneri la proiectul de document al OSCE privind soluţionarea conflictului, astfel încît după un şir de consultări separate, pînă la sfîrşitul lui martie să fie reluat procesul de negocieri în format pentagonal - a declarat şeful Misiunii OSCE, William Hill.

Întrebat dacă la reuniunea de la Belgrad a mediatorilor şi la sesiunea adunării parlamentare a OSCE, de săptămîna trecută, a încercat să iniţieze consultări pentru trimiterea în Transnistria a unui contingent militar multinaţional de menţinere a păcii, aşa cum a cerut recent, în mod expres, Chişinăul, William Hill a răspuns:

„La reuniunea mediatorilor am discutat despre apelul Chişinăului, însă nu într-un cadru formal. Situaţia la Tighina este destul de periculoasă, dacă este vorba despre posibile ciocniri între miliţia transnistreană şi poliţia moldoveană.

De aceea, actualele forţe de menţinere a păcii şi observatorii militari trebuie să ia toate măsurile pentru a preveni eventuale ciocniri sau incidente. Orice fel de divergenţe trebuiesc discutate la masa de negocieri".

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG