Linkuri accesibilitate

Republica Moldova a subscris la Memorandumul energetic şi gaze naturale în cadrul Pactului de stabilitate


În cadrul Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, Republica Moldova a subscris la Memorandumul energetic şi gaze naturale, document care prevede conectarea, în anii 2005-2006, a statelor din sud-estul Europei, la reţelele energetice europene - a declarat ministrul de Externe, Andrei Stratan.

Şeful diplomaţiei moldovene consideră că semnarea în cadrul Pactului de Stabilitate a marii majorităţi a acordurilor de liber schimb cu statele din Europa de sud-est şi ţările din Balcanii Occidentali permite autorităţilor să conteze şi pe un succes real în ceea ce priveşte acceptarea Republicii Moldova în familia europeană.

Potrivit lui Andrei Stratan, Ministerul de Externe urma să prezinte astăzi instituţiilor europene varianta Planului de Acţiuni redactată de Chişinău în urma primei runde de negocieri care au avut loc acum două săptămâni. Planul urmează să fie definitivat si adoptat până în luna mai şi este prevăzut pentru doi ani, astfel încât în 2007 Republica Moldova să aibă posibilitatea de a începe negocierile de acordare a statutului de stat asociat la Uniunea Europeană.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG