Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


de aderare a fost reformulat în "reorientarea strategiei de aderare a României la UE". Negociatorul şef al României cu UE, care a asistat la dezbaterile comisiei, a afirmat că reformularea amendamentului pune accent pe îndeplinirea criteriilor politice şi ale statului de drept, implementarea reformelor în justiţie şi funcţionarea instituţiilor de aplicare a legislaţiei, precum şi întărirea capacităţii administraţiei publice.

Raportul dezbătut la Comisia de Afaceri Externe are 34 de amendamente, dintre care unul se referă la încheierea contractului dintre Guvernul României şi firma Bechtel pentru construcţia autostrăzii Braşov-Borş.

Parlamentarii europeni îşi exprimă preocuparea în privinţa acestui contract, încheiat fără licitaţie publică, şi solicită Comisiei Europene să investigheze acest subiect şi să trimită apoi un răspuns Parlamentului European - a precizat Puşcaş.

Raportul urmează să fi votat joi de Comisia de Afaceri Externe, iar apoi va fi dezbătut în plenul Parlamentului European în perioada 8-10 martie, a mai spus Puşcaş.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG