Linkuri accesibilitate

Zubakov: Rusia a îndeplinit prevederile acordului de la Istanbul


Federaţia Rusă şi-a îndeplinit toate angajamentele referitoare la Republica Moldova, asumate în cadrul Tratatului adaptat privind Forţele Armate Convenţionale în Europa - a afirmat ambasadorul Rusiei la Chişinău, Iurii Zubakov, comentând declaraţiile făcute în Germania de către ministrul rus al Apărării Serghei Ivanov.

Acesta a afirmat, în cadrul unei conferinţe privind securitatea, care a avut loc la Munchen, că Rusia ar putea denunţa acordul de la Istanbul, care prevede retragerea completă a trupelor şi armamentului rusesc din Republica Moldova şi Georgia. Tratatul adaptat FACE semnat la Istanbul prevede limitarea armamentului greu din dotarea statelor semnatare şi retragerea acestuia de pe teritoriul Republicii Moldova şi a Georgiei.

Răspunzând la întrebarea postului nostru de radio, Zubakov a spus că Grupul Operativ de Trupe Ruse care numără în prezent 1200 de persoane, împreună cu personalul tehnic, nu prezintă nici un pericol şi are în sarcină paza depozitelor de muniţii din regiunea transnistreană.
XS
SM
MD
LG