Linkuri accesibilitate

Un cetăţean moldovean printre victimele exploziei de la Moscova


Printre cei decedaţi în urma exploziei din metroul de la Moscova, produsă la 6 februarie, se află şi un cetăţean al Republicii Moldova. Anton Mikriukov, originar din oraşul Soroca, în vîrstă de 26 de ani, a putut fi identificat abia astăzi de către soţia sa, au comunicat Europei Libere surse de la ambasada Republicii Moldova la Moscova.

Potrivit aceloraşi surse, viaţa celorlalţi doi moldoveni răniţi în urma exploziei – fraţii Ivan şi Serghei Mandaji, în vîrstă de 18 şi 20 de ani - se află în afara oricărui pericol, deşi vor trebui să rămînă o perioadă internaţi la spitalul salvării “Sklifosofski” din capitala rusă.

Adjunctul procurorului oraşului Moscova, Vladimir Iudin, a anunţat că, deocamdată, au fost identificate 34 de persoane din cele 39 decedate. În spitale mai rămîn internate peste 100 de răniţi, dintre care 29 în stare gravă.

Iudin a dezminţit informaţiile vehiculate de unele medii că numărul morţilor ar putea să se ridice pînă la 100. Potrivit lui, principala versiune a evenimentelor din 6 februarie continuă să rămînă cea a unui act terorist sinucigaş.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG