Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


comisarul european pentru Extindere, examinează contractul în urma declaraţiilor unor diplomaţi ai Uniunii Europene la Bucureşti, potrivit cărora procesul de atribuire a contractului nu a fost transparent.

Potrivit Financial Times, diplomaţii UE au fost deranjaţi de faptul că autostrada prevăzută în contractul cu Bechtel va fi construită înaintea unei alte autostrăzi, Bucureşti-Budapesta, acest din urmă proiect reprezentînd o colaborare a autorităţilor române cu Uniunea Europeană.

Financial Times citează un reprezentant al UE la Bucureşti, potrivit căruia acordul cu Bechtel reflectă faptul că, în România, atribuirea unor astfel de contracte sînt "mai degrabă decizii politice decît comerciale".

Pe de altă parte, într-o declaraţie a Ministerului transporturilor se susţine, potrivit agenţiei Mediafax că procedura de încredinţare a construcţiei autostrăzii companiei americane Bechtel a fost "extrem de transparentă", un acord la nivel guvernamental fiind validat printr-o ordonanţă de urgenţă a cabinetului Năstase, proiectul fiind exceptat de la scoaterea sa la licitaţie.
XS
SM
MD
LG