Linkuri accesibilitate

Parlamentarii europeni aşteaptă angajamente ferme din partea guvernului


Trei dintre parlamentarii care s-au deplasat la Bruxelles pentru discuţii despre amendamentul cerînd suspendarea negocierilor cu România, au spus la întoarcerea în ţară că nici unul din deputaţii europeni contactaţi nu a declarat în mod clar că vor să retragă amendamentul Oostlander.

Parlamentarii europeni, a precizat senatorul liberal Nicolae Vlad Popa, citat de Mediafax, aşteaptă o scrisoare din partea guvernului prin care acesta să-şi ia angajamente ferme. "Documentul ar reprezenta o garanţie şi un factor de detensionare în suspendarea negocierilor", iar scrisoarea ar urma să fie trimisă pînă la începerea lucrărilor Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European, la 17-18 februarie.

Intr-o declaraţie pentru postul nostru de radio, senatorul Gyorgy Frunda a spus: „Nu suspendarea formei actuale a negocierilor este soluţia, ci continuarea acestora; monitorizarea guvernului român pentru ceea ce nu face corect si influenţarea deciziei acestuia şi monitorizarea internaţionala a aplicării ei.“
XS
SM
MD
LG