Linkuri accesibilitate

MAI Chişinău: poliţia nu va aplica forţa asupra manifestanţilor


Politia va asista la manifestatiile de protest organizate de PPCD duminica, 1 februarie, doar pentru a mentine ordinea publica, dar nu pentru a aplica forta asupra manifestantilor - a declarat sambata seful Serviciului de presa al MAI Eugen Vitu.

Potrivit agenţiei FLUX, Vitu a afirmat că "politistii vor patrula si vor efectua toate programele lor in sectorul unde vor avea loc manifestatiile de protest. Daca se va concentra populatia, politia nu se va implica, va fi prezenta doar pentru a mentine ordinea publica. Nu se va aplica forta, nu vor fi caini, dar vor fi suficienti politisti pentru a nu permite incalcari ale ordinii publice.

La 26 ianuarie, viceministrul de Interne Gheorghe Boisteanu declarase presei ca "pana acum politistii nu actionau conform legii in raport cu manifestanti. Fortele de ordine admiteau diferite incalcari ale ordinii publice de catre PPCD si politia nu intervenea, ci era pasnica. Iata de ce pe viitor organele politienesti vor actiona conform prevederilor legale, aplicand forta asupra manifestantilor".

Pe de alta parte, presedintele Vladimir Voronin a declarat intr-un interviu acordat joi publicatiei "Trud-Moldova" ca "organele de drept nu vor mai acorda PPCD o atentie deosebita, asa cum a facut-o la 25 ianuarie Ministerul de Interne". "Noi nu vom reactiona la provocari si, chiar daca mitingurile neautorizate vor mai avea loc, nu vom sustrage politia, in zilele de duminica, de la activitatea ei curenta".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG