Linkuri accesibilitate

"Moscova va insista asupra menţinerii în discuţie a Memorandumului Kozak"


Aleksandr Novojilov, ambasador rus cu misiuni speciale, a declarat că Moscova va insista la Sofia, unde luni si marti se vor intalni reprezentantii mediatorilor in problema reglementarii transnistrene, asupra mentinerii pe masa negocierilor, ca document de baza, a Memorandumului Kozak.

Într-o declaraţie făcută Europei Libere, reprezentantul Kremlinului la negocierile in problema reglementarii transnistrene a susţinut că, desi n-a fost semnat la sfarsitul anului trecut, planul rusesc reprezinta in continuare „o sansa reala pentru solutionarea conflictului transnistrean, care nu trebuie ratata“.

Reprezentantii OSCE opteaza, insa, pentru mentinerea in discutie a proiectului elaborat la initiativa acestei organizatii, inclusiv cu participarea Rusiei, cu putin timp inainte de lansarea memorandumului Kozak.

Potrivit sefului Misiunii OSCE de la Chisinau, William Hill, mediatorii vor discuta la Sofia probleme legate de data viitoarelor intalniri in format pentalateral, documentele si forma in care acestea vor ramane pe masa tratativelor, vor elabora agenda, locul si periodicitatea viitoarelor reuniuni.
XS
SM
MD
LG