Linkuri accesibilitate

Migraţie politică: preşedin-tele şi vicepreşedintele PD Iaşi trec la PSD


Vicepreşedintele PD Iaşi Ionel Calapod a demisionat din PD şi s-a înscris în PSD. Migraţia s-a produs după acelaşi calapod cu cea de vineri a liderului filialei PD Iaşi, deputatul Mihai Baciu care şi-a motivat gestul de a trece de la PD la PSD prin faptul că nu este de acord cu linia politică de dreapta pe care o imprimă PD Traian Băsescu.

Potrivit agenţiei Mediafax, la ultima şedinţă a Colegiului Director al PD preşedintele partidului, Traian Băsescu, i-a reproşat lui Baciu rezultatele foarte slabe obţinute de filiala Iaşi în sondajul CURS-CSOP, comandat de Alianţa PNL-PD şi faptul că de patru ani organizaţia ieşeană nu a reuşit să găsească un candidat viabil pentru postul de primar al municipiului.

Într-un comunicat de presă, Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PD Iaşi anunţă că din dispoziţia liderului PD, Traian Băsescu, Dan Constantin Vasiliu, vicepreşedinte al BPJ, a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei. Conform statutului, în termen de 30 de zile BPJ va convoca Consiliul Judeţean de Coordonare pentru alegerea noului preşedinte al organizaţiei Iaşi a PD.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG