Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit agenţiei, AP FLUX judecătorul Grigorie Zubati a declarat că „cererea PPCD este neîntemeiată” şi că „dispoziţia a fost emisă în corespundere cu atribuţiile viceprimarului Ala Mironic, ea fiind legală şi corectă”.

În replică, deputatul PPCD Vlad Cubreacov a reiterat că dispoziţia Primăriei este ilegală. „Vom ataca decizia Curţii de Apel cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Totodată, vom adresa primarului Serfam Urechean o nouă cerere de anulare a dispoziţiei viceprimarului Mironic. Dată fiind inexistenţa unei decizii judecătoreţşti definitive, litigiul cu Primăria Chişinăului rămâne în derulare, iar pregătirile pentru desfăşurarea mitingului de protest din 25 ianuarie vor continua” - a spus Vlad Cubreacov.

Avocatul PPCD Vitalie Nagacevschi susţine că prin mesajele difuzate de PPCD nu a fost încălcată nici o condiţie care ar duce la sistarea mitingului. „Această decizie, neavînd temeiuri obiective, face parte din arsenalul Partidului comuniştilor, care este unul dictatorial, periculos pentru societate. Prin această decizie se încalcă flagrant drepturile la libertatea exprimării şi libertatea întrunurilor” - a declarat Nagacevschi, citat de AP FLUX.
XS
SM
MD
LG