Linkuri accesibilitate

Deputat european: "În România situaţia statului de drept s-a deteriorat"


Deputatul european Arie Oostlander a avertizat, joi, că, dacă în România nu se produc schimbări profunde, pentru a respecta principiile unui stat de drept, aderarea la Uniunea Europeană nu va avea loc.

Oostlander, care a cerut, miercuri, în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, suspendarea negocierilor de aderare cu România, a afirmat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că situaţia politică din România s-a deteriorat. "Situaţia statului de drept nu numai că nu s-a îmbunătăţit, dar s-a deteriorat de-a dreptul. Nu putem să acceptăm acest lucru", a spus Oostlander.

El şi-a anunţat intenţia de a depune un amendament la raportul privind România, care a fost prezentat miercuri de baroneasa Emma Nicholson în Comisia pentru Afaceri Externe. "Voi cere ca negocierile să fie oprite, pentru a ne concentra pe remedierea acestor probleme politice", a precizat Oostlander.

Deputatul conservator olandez critică în primul rînd corupţia: "Întreaga administraţie publică este stricată de corupţie. În aceste condiţii, este dificil pentru România să facă progrese" - a spus el.
XS
SM
MD
LG