Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iranului Mohammad Khatami la Davos


Preşedintele Iranului Mohammad Khatami a declarat că ţara sa nu a urmărit niciodată să producă arme de distrugere în masă. Vorbind la o conferinţă de presă cu ocazia Forumului economic de la Davos, Khatami a negat categoric orice importuri de tehnologie nucleară din Coreea de Nord, adăugînd că Iranul îşi rezervă dreptul de a recurge la folosirea paşnică a energiei atomice. El a promis în acest context o cooperare deplină cu Agenţia internaţională pentru energie atomică.

În ceea ce priveşte apropiatele alegeri generale, preşedintele iranian a declarat că aliaţii săi politici vor lua parte la scrutin, în ciuda ameninţării cu boicotul, legate de interdicţia de a candida impusă de Consiliul Gardienilor cîtorva mii de reprezentanţi reformişti.

La Davos Mohammad Khatami a avut o întrevedere cu ministrul de externe britanic Jack Straw. Preşedintele iranian a exclus însă orice contacte politice cu Statele Unite, susţinînd că Washingtonul nu este dispus să poarte un dialog pe baza respectului reciproc.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG