Linkuri accesibilitate

Chişinău: comisie pentru problemele legate de aplicarea sistemului de asigurari medicale obligatorii


Premierul Vasile Tarlev a anuntat sambata, in cadrul unei sedinte cu participarea mediciilor-sefi ai institutiilor medicale din Chisinau, ca a imputernicit o comisie guvernamentala sa stabileasa, pana pe 15 februarie, problemele legate de aplicarea sistemului de asigurari medicale obligatorii.

Potrivit agenţiei Basa Press, premierul le-a dat asigurari medicilor-sefi ca modificarea Regulamentului care presupune spitalizarea la orice institutie medicala fara viza medicului de familie, nu va fi publicata deocamdata in Monitorul Oficial, chiar daca interventia apartine Executivului.

Totodata Tarlev a precizat ca Executivul nu va modifica hotararea Guvernului privind mentinerea tarifelor la serviciile medicale, stipulate in catalogul unic de profil, la nivelul celor de pana la 1 decembrie 2003, pentru o perioada de pana la 1 iulie 2004.

Catalogul unic de preturi la servicii medicale, aprobat anterior de Guvern, stabileste preturile pentru serviciile medicale contra plata si a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2004. Odata cu aplicarea lui, preturile la serviciile medicale s-au dublat si triplat, iar pentru spitalizare au crescut de circa 10 ori. Guvernul a anulat la 14 ianuarie aceste preturi pentru o perioada de sase luni.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG