Linkuri accesibilitate

Intentiile editoriale ale Biroului de informare al CE


Biroul de Informare al Consiliului Europei (CE) de la Chisinau isi va orienta in 2004, activitatea spre traducerea si publicarea materialelor forului european de la Strasbourg.

Declaratii in acest sens a facut vineri Lilia Snegureac, seful Biroului, precizand ca, prin intermediul acestor publicatii, oferite gratuit tuturor solicitantilor, reprezentanta CE spera sa extinda aria difuzarii informatiei pe intreg teritoriul Republicii Moldova.

Printre intentiile editoriale ale Biroului de informare al CE se numara o culegere din trei volume ce va cuprinde jurisprudenta Curtii Europene pentru Drepturile Omului(CEDO), precum si o brosura in ceea ce priveste "Executarea hotararilor judecatoresti si CEDO".

Marea majoritate a celor peste 700 de plangeri depuse pana in prezent la CEDO de cetatenii R.Moldova sunt motivate de neexecutarea hotararilor judecatoresti pronuntate de instantele nationale. Pana acum, 13 cereri ale cetatenilor moldoveni au fost declarate admisibile, Curtea pronuntand un singur verdict, cel prin care a obligat Guvernul de la Chisinau sa legalizeze activitatea Mitropoliei Basarabiei.
XS
SM
MD
LG