Linkuri accesibilitate

Serghei Ivanov: procesul retragerii ruseşti din Georgia va fi îndelungat


Ministrul rus al apararii, Serghei Ivanov a declarat ca Rusia nu se va grabi sa isi retraga fortele militare din Georgia. Eventuala inchidere a celor 2 baze rusesti ramase pe teritoriul Georgiei din perioada razboiului rece nu va semana cu retragerea trupelor rusesti din Germania de Est - a afirmat ministrul rus al apararii

“Desigur, aceasta problema trebuie sa fie rezolvata numai pe cale diplomatica. Mai mult, toata lumea este constienta si subliniez inca o data acest aspect, ca nu se va intimpla ceva similar cu ce s-a intimplat in Germania, cind ne-am retras soldatii, ofiterii si armele in cimp pustiu si am numit aceasta operatie retragere. Acest lucru nu se va intimpla inca o data” – a declarat Serghei Ivanov.

Ministrul rus al apararii, a repetat ca procesul retragerii rusesti din Georgia va fi “ un proces indelungat” si ca unele oficialitati ruse estimeaza ca va fi nevoie de 11 ani. Inainte de a se aloca fonduri pentru aceasta retragere - a mai precizat Ivanov - trebuie sa existe un tratat special intre Rusia si Georgia.

Declaratia lui Serghei Ivanov este un raspuns la oferta americana, facuta ieri la Tbilisi, de o inalta oficialitate a Departamentului de stat, de a sprijini financiar retragerea ruseasca din aceasta tara caucaziana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG