Linkuri accesibilitate

CEDO cere guvernelor de la Chişinău şi Moscova să asigure respectarea drepturilor omului în cazul lui Andrei Ivanţoc


Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a decis, luni, în procedură de urgenţă, să solicite guvernelor moldovean şi rus să asigure respectarea drepturilor omului în cazul lui Andrei Ivanţoc, întemniţat de 11 ani în Transnistria.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, Curtea a decis că măsurile menţionate, necesar a fi întreprinse în cel mai scurt timp, trebuie să asigure lui Andrei Ivanţoc, reclamant în această cauză, condiţii de detenţie conforme drepturilor garantate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în special condiţii de viaţă decente, accesul la un medic şi respectarea dreptului la vizite şi a dreptului de a primi pachete, se arată în comunicat.

Măsurile au fost dispuse de Curte ca urmare a solicitării transmise acesteia, la data de 7 ianuarie 2004, de Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental Bogdan Aurescu, subsecretar de stat, privind examinarea necesităţii de a fi adoptate măsuri provizorii în privinţa cetăţeanului român Andrei Ivanţoc. Agentul guvernamental a semnalat, totodată, situaţia gravă în care se găseşte Ivanţoc, potrivit informaţiilor publice disponibile.
XS
SM
MD
LG