Linkuri accesibilitate

Protocol privind plata datoriilor acumulate de spitale în 2002


Furnizorii de materiale sanitare, distribuitorii şi producătorii de medicamente au semnat, marţi, după mai multe runde de negocieri cu autorităţile sanitare, un protocol privind plata datoriilor acumulate de spitale în 2002 - relatează agenţia Mediafax.

Explicînd condiţiile de plată a datoriilor, Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Celea a preizat că pentru medicamente, termenul limită este luna septembrie, iar pentru materiale sanitare luna august.

Atît furnizorii, cît şi distribuitorii au acceptat ca luna ianuarie să fie una de graţie, în care nu va fi plătită nici o datorie, acest interval de timp fiind necesar CNAS pentru verificarea facturilor privind livrările din 2002.

Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale, Cristian Hotoboc, a declarat că este parţial mulţumit de rezultatul negocierilor, dar a aşteptat avizul Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit protocolului, banii (aproximativ 1.500-1.600 de miliarde de lei) vor fi primiţi în şapte tranşe lunare egale, începînd cu luna februarie şi pînă în august.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG