Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


la data de 15 ianuarie la Braşov. Adjunctul ambasadorului Israelului la Bucureşti, Sandra Simovici a declarat că Vadim Tudor, liderul partidului România Mare a avut în trecut poziţii anti-semite, xenofobe şi anti-democratice, şi intenţia de a dezveli un bust al lui Ytzahk Rabin nu are decît scopuri electorale.

Se relatează că bustul a fost ridicat fără aprobarea Consiliului Local Braşov. Fostul ministru adjunct al Apărării din Israel, Dalia Rabin, fiica lui Yitzak Rabin, fratele acesteia, Yuval Rabin, şi fostul director general în cabinetul premierului, Shimon Sheves au protestat faţă de încercarea lui Corneliu Vadim Tudor de a folosi memoria lui Rabin pentru propriul beneficiu politic.

Într-un comunicat dat astăzi publicităţii cei trei spun că nu au primit o invitaţie de a participa la dezvelirea monumentului, dar precizează că şi dacă ar fi fost invitaţi, ar fi refuzat pentru că nu doresc să participe la un eveniment organizat “de o persoană cu vederi de extremă dreapta, care nu a avut nici un fel de legătură cu amintirea fostului premier Yitzak Rabin".
XS
SM
MD
LG