Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care a dispus nerecunoaşterea, de la unu ianuarie 2004, a actelor emise de autorităţile din partea dreaptă a Nistrului. Liderul transnistrean a interzis acceptarea diplomelor de studii, actelor de stare civilă sau privind tranzacţii imobiliare, emise de autoritatile moldovene, fără reconfirmarea lor juridică de către instituţii abilitate din Transnistria, gestul fiind, potrivit lui Smirnov, unul de răspuns la refuzul Chişinăului de a aplica protocolul din 2001 privind recunoasterea reciprocă a documentelor emise de cele două părţi.

Ministrul Reintegrării, Vasile Şova şi-a exprimat opinia, potrivit agenţiei oficiale Moldpres, că aceste acţiuni au un singur scop, acela de a afecta cât mai mult relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol. Adminsnistraţia transnistreană a întreprins în ultimul timp, un şir de acţiuni unilaterale, care demonstrează lipsa vădită de interes pentru identificarea unei soluţii de compromis în ceea ce priveşte relaţiile dintre cele două părţi - a mai spus ministrul Reintegrarii.

Potrivit lui Şova, autorităţile de la Chişinău nu vor întreprinde măsuri similare ca răspuns la ordinul emis de Smirnov. “Vom continua să ducem tratative cu reprezentanţii Tiraspolului pentru înlăturarea interdicţiilor de acest gen şi vom apăra în continuare drepturile şi libertăţile cetăţenilor simpli din Republica Moldova" - a declarat Vasile Sova, Ministrul Reintegrării de la Chişinău.

Agenţia BASA-press notează că interdicţia impusă de Smirnov a survenit imediat după ce, la sfărşitul anului trecut, a fost blocată activitatea biroului de la Tighina (Bender) a Departamentului Tehnologiilor Informationale care se ocupa de înregistrarea şi evidenţa actelor de evidenţă a populaţiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG