Linkuri accesibilitate

Sărbătorile de Anul Nou desfăşurate fără incidente în ciuda ameninţării teroriste


In lumea intreaga, sarbatorile de Anul Nou s-au desfăşurat fără incidente majore, în ciuda ameninţărilor teroriste din unele ţări. Măsurile de securitate sporite nu au descurajat mii de persoane să se adune la cumpăna dintre ani în centrul marilor oraşe, de la New York pînă la Sidney.

Mai mulţi lideri internaţionali şi-au exprimat cu această ocazie speranţele pentru noul an. Secretarul general al Naţiunilor Unite Kofi Annan a declarat printre altele că în 2003 Irakul a distras atenţia opiniei publice de la probleme mai vechi ale planetei.

La Vatican, Papa Ioan Paul al Doilea a oficiat o slujbă pentru a marca ziua mondială a păcii, o sărbătoare a Bisericii Catolice. Suvernul pontif, în vîrstă de 83 de ani, a sugerat crearea unei noi ordini internaţionale pentru consolidarea păcii.

„Mai mult decît oricînd, avem nevoie de o nouă ordine internaţională, inspirată din experienţa şi rezultatele Naţiunilor Unite” – a spus Papa Ioan Paul al Doilea. El a adăugat că ONU ar trebui să aibă mai multă autoritate şi putere pentru a găsi soluţii adecvate problemelor lumii contemporane.
XS
SM
MD
LG