Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Acuzaţia de atitudini ostile faţă de Republica Moldova, se spune într-un comunicat al biroului de presă al preşedinţiei române, este „o acuză lipsită de orice fundament, ea fiind rodul unor simple născociri ale domnului Voronin”. În comunicat se mai spune că „domnul Vladimir Voronin reia tezele staliniste din anii 30 ai secolului trecut la adresa Romaniei, acuzînd-o de imperialism”.

Declaraţia sa că „Romania este astăzi unicul imperiu din Europa, constituit din Moldova, Dobrogea şi Transilvania”, este „o declaraţie inadmisibilă, iresponsabilă şi descalificantă pentru un om politic”. Preşedintele Iliescu reacţionează şi la declaraţiile preşedintelui Voronin privind „unele evenimente ale Revoluţiei din decembrie 1989”.

Iliescu consideră că afirmaţiile privind intenţia lui Ceauşescu de a ateriza în Ucraina şi presupusul refuz al autorităţilor sovietice de a-i acorda permisiunea reprezintă „o culme a ridicolului”. Este regretabil, se mai spune în comunicat, că Preşedintele Republicii Moldova s-a lăsat antrenat într-o asemenea cursă periculoasă, dăunătoare în primul rînd Republicii Moldova dar şi unor relaţii bilaterale normale.

"Eu îmi exprim speranţă ca acest episod să rămînă un simplu accident în relaţiile dintre statele şi popoarele noastre, care să nu afecteze evoluţia firească a acestora şi viitorul nostru comun, într-o Europă unită", conchide preşedintele Iliescu.
XS
SM
MD
LG