Linkuri accesibilitate

Delegaţie de sindicalişti occidentali în Valea Jiului


O comisie formată din sindicalişti din Franţa, Germania şi Ucraina se află în Valea Jiului pentru a afla împrejurările în care s-a produs mineriada din 1991 şi motivele pentru care Miron Cozma a fost condamnat la mai mulţi ani de închisoare - a declarat liderul Ligii Minerilor din Valea Jiului Costin Creţan, citat de agenţia Mediafax.

Comisia este formată din trei lideri sindicali care reprezintă Confederaţia “Verzii” din Germania, Federaţia naţională din minerit şi energie din Franţa şi Federaţia sindicatelor din educaţie din Ucraina, toate membre în Acordul Internaţional al Muncii.

Reprezentantul Confederaţiei “Verzii”, Hening Frey a declarat ieri la Tîrgu-Jiu că va încerca împreună cu colegii săi să strîngă documente şi dovezi ale modului de desfăşurare a mineriadei din 1991.

Sindicaliştii străini se vor interesa, de asemenea, despre modul în care au început mineriadele din 1999 şi despre recentele condamnări pe care le-au primit Miron Cozma şi alţi cinci reprezentanţi ai minerilor implicaţi în evenimentele de la Costeşti şi Stoeneşti.
XS
SM
MD
LG