Linkuri accesibilitate

Autorităţile pakistaneze identifică teroriştii care au încercat să-l asasineze pe preşedintele Musharaf


Guvernul pakistanez a declarat că va face în curînd arestări legate de tentativa de asasinat asupra preşedintelui Pervez Musharaf. Ministrul informaţiilor Sheik Rashid a precizat că investigaţiile progresează inclusiv prin identificarea celor care au murit în atacul suicidar.

Presedintele pakistanez, Pervez Musharraf a supravietuit unei noi tentative de asasinat, cea de-a doua comisa in numai 12 zile. 14 persoane au murit si alte 45 au fost ranite in dublul atentat de joi, produs la Rawalpindi, in apropiere de capitala Islamabad. Doua camioane incarcate cu explozibili au incercat sa intre in convoiul prezidential care se indepta spre resedinta lui Musharraf din Rawalpindi, ambele autovehicule explodind.

Surse oficiale pakistaneze au anuntat ca trupurile celor doi atentatori au fost identificate, aceştia fiind dupa cit se pare membri ai unor grupari militante islamice pakistaneze, responsabile si de precedentele tentative de asasinare a liderului pakistanez.

Ultima dintre acestea a avut loc pe 14 decembrie, cind unul dintre podurile spre Rawalpindi a fost aruncat in aer la aproximativ un minut dupa trecerea convoiului prezidential. Aliat al Statelor Unite, Pervez Musharraf se afla in vizorul gruparilor islamiste din pricina puternicii ofensive lansate contra acestora dupa 11 septembrie 2001. El a interzis mai multe grupari militante, religioase si separatiste din Pakistan si Kashmir si a arestat sute de islamisti.
XS
SM
MD
LG