Linkuri accesibilitate

Diplomaţia israeliană încearcă să îl împiedice pe consilierul media Eyal Arad să lucreze pentru CV Tudor


Cotidianul israelian Ha’Aretz relatează în ediţia sa de joi că diplomaţia israeliană încearcă să îl împiedice pe consilierul media Eyal Arad să lucreze pentru liderul unui partid român de extremă dreapta care speră să fie ales în funcţia de preşedinte al Românie.

Lui Eyal Arad, care este om de afaceri şi a fost consilier al premierului Ariel Sharon la ultimele alegeri din Israel, i s-a solicitat să fie consultant al lui Vadim Tudor, liderul Partidului România Mare, pentru campania în vederea alegerilor prezidenţiale din luna septembrie a anului viitor. Potrivit ziarului Ha’Aretz, surse oficiale din cadrul ministerului israelian de externe îl acuză pe Vadim Tudor de poziţii antisemite şi afirmă că a încearcă să se legitimeze pe sine şi partidul său, folosind serviciile lui Eyal Arad.

Haaretz mai relatează că adjunctul directorului general pentru Europa şi Asia din externe israeliene, David Peleg i-a prezentat lui Arad punctul de vedere al ministerului, conform căruia Tudor şi partidul acestuia trebuie boicotaţi. Eyak Arad declarat însă pentru Haaretz că nu a luat încă o o decizie asupra momentului şi felului în care va răspunde solicitării lui Vadim Tudor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG