Linkuri accesibilitate

Străini implicaţi în tentativa de asasinare a preşedintelui pakistanez?


Ministrul pakistanez al informaţiilor Sheih Rashid Ahmed a declarat că tentativa de asasinat de miercuri împotriva preşedintelui Pakistanului Pervez Musharraf este după toate probabilităţile opera unor cetăţeni străini.

Rashid Ahmed a spus că, potrivit probele colectate de la scena atentatului sinucigaş din Rawalpindi (din care Musharraf a scăpat cu viaţă, dar alte 14 persoane au fost ucise), cel puţin unul din cei doi atentatori nu era de naţionalitate pakistaneză. Atacul de ieri a fost a doua tentativă de a-l asasina pe Musharraf în decurs de două săptămîni.

Preşedintele Pakistanului i-a acuzat ieri pe extremiştii islamici pentru aceste atacuri, spunînd că aceştia au resentimente faţă de el pentru faptul că sprijină Statele Unite în războiul contra terorismului.

Pervez Musharraf: „Suntem decişi să luptăm împotriva exteremismului şi a terorismului. Trebuie să eliberăm această ţară de toate extremismele, fundamentalismele, şi de terorism, trebuie să ducem această ţară mai departe spre dezvoltare şi progres” - a declarat preşedintele Pakistanului

Parlamentul pakistanez se reuneşte joi pentru a dezbate acordul dintre Musharraf şi opozanţii săi islamici conservatori, acord care prevede că Musharraf poate să rămînă preşedinte pînă în 2007, dacă renunţă la şefia armatei.
XS
SM
MD
LG