Linkuri accesibilitate

Ştiri externe in nuce


- Papa Ioan Paul al II-lea a folosit prilejul slujbei de Craciun de la miezul nopţii, de la Vatican, pentru a face un nou apel la pace mondială, afirmând că “prea mult sânge ” continuă să curgă în diverse cofllicte de pe mapamond.

- Şeful Ligii Arabe, Amr Moussa, a cerut naţiunilor arabe să sprijine eforturile de reconstrucţie a Irakului, după ce ieri a purtat convorbiri cu membri Consiliului irakian de Guvernare.

- Poliţia spaniolă a anunţat că a dejucat un atentat al separatiştilor basci, care plănuiau să arunce în aer un tren de pasageri, într-o gară aglomerată din Madrid.

- Primul contingent de militari japonezi va părăsi mîine Japonia pentru Irak, pentru o misiune umanitară necombatantă.

- Preşedintele pakistanez Pervez Musharraf a anunţat că va renunţa la postul de şef al armatei până în decembrie anul viitor şi că va solicita un vot de încredere din partea parlamentului de la Islamabad.

- Statele Unite au anunţat că vor dona 60.000 de tone de ajutoare alimentare Coreii de Nord, după ce au blocat acest transport, din cauza temerilor că Fenianul nu va permite ca ajutoarele să ajungă la persoanele cele mai nevoiaşe.
XS
SM
MD
LG