Linkuri accesibilitate

Chişinău: reţelele electrice de distribuţie Nord şi Nord-Vest scoase la privatizare


Guvernul de la Chişinău a scos la privatizare reţelele electrice de distribuţie Nord şi Nord-Vest, companiile interesate având termen până la 9 februarie 2004 pentru a se înscrie în concurs. Statul a decis să vândă 75 la sută plus o acţiune din aceste două întreprinderi energetice, cu condiţia ca ele să fie cumpărate într-un unic pachet.

Pentru a fi calificat, întreprinderile şi asociaţiile de întreprinderi trebuie să posede experienţă în distribuţia de energie electrică prin reţele cu tensiunea de 110-0,4 kV în condiţii de concurenţă, să aiba 100 mii de consumatori sau vanzari anuale de 100 de milioane de dolari.

Preselecţia va fi efectuată până la 13 februarie 2004, după care companiile selectate vor putea procura “Caietul de sarcini” în schimbul a 1 500 de dolari, ofertele finale urmând a fi depuse până la 7 aprilie 2004.

Trei încercări de a privatiza cele două reţele de distribuire a energiei electrice, între anii 1999 şi 2001 au eşuat din diferite motive, inclusiv din "cauza unor conditii nefavorabile pe piata investitionala din domeniul energetic".

În Republica Moldova există cinci reţele de distributie, proprietarul a trei din ele fiind compania spaniolă Union Fenosa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG