Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


după cum confirmă şi sondajul CURS/CSOP, realizat la comanda Alianţei PNL-PD. Păcuraru susţine că această diferenţă este cauzată, între altele, şi de lipsa canalelor de informare alternative din mediul rural.

"Cei mai mulţi dintre cei de la sate au acces doar la TVR şi Radioul public, unde nu există decît PSD. În plus, nivelul mare de sărăcie din mediul rural favorizează discursurile populiste ale PSD şi PRM. Se ştie că fieful electoral al lui Vadim este în această zonă" - a explicat Păcuraru.

El a adăugat că în prezent PNL are o strategie cu privire la atragerea voturilor din mediul rural. "Este vorba despre participarea liderilor partidului la întîlniri directe, cu oameni, în comune, precum şi transmiterea unor mesaje specifice anumitor categorii de public" - a subliniat reprezentantul conducerii PNL.

Reamintim că, potrivit sondajului CURS, realizat la cererea Alianţei PNL-PD, această alianţă se situează pe primul loc în opţiunile electorale ale populaţiei din mediul urban, cu 35%, urmată la numai un procent de PSD. Pe locul trei este PRM cu 16%, urmat de PUR - 5%, UDMR - 4%, Acţiunea Populară - 2% şi PNŢCD - 1%.

În topul candidaţilor la Preşedinţie, liderul PNL Teodor Stolojan este la egalitate cu premierul Adrian Năstase, ambii obţinînd 29% din intenţiile de vot ale orăşenilor. Pe următoarele locuri: Mircea Geoană - 15%, Corneliu Vadim Tudor - 13%, Traian Băsescu - 11% şi Emil Constantinescu - 2%.
XS
SM
MD
LG