Linkuri accesibilitate

Moscova condideră de actualitate problema deschiderii unui consulat la Tiraspol


Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Alexandr Iakovenko a declarat că problema unui consulat general al Rusiei la Tiraspol rămâne una de actualitate, discuţii în acest sens urmând a fi purtate cu autorităţile de la Chişinău şi în continuare.

Oficialul rus a şi-a exprimat regretul în legătură cu refuzul repetat al Chişinăului în legătură cu solicitarea de a deschide un consulat general al Federaţiei Ruse în regiunea transnistreană. „Deschiderea acestui consulat este dictată de necesitatea de a acorda asistenţă celor peste 60 de mii de cetăţeni ruşi care locuiesc în regiunea transnistreană”, a spus Iakovenko.

Surse din cadrul Ministerului moldovean de Externe, a confirmat pentru Europa Liberă ca şeful diplomaţiei de la Chişinău, Nicolae Dudău a abordat acest subiect săptămâna trecută la o întrevedere cu ambasadorul rus Iurii Zubakov, însă deocamdată nu a fost dat un aviz pozitiv la cererea Rusiei.

Poziţia Chişinăului rămâne neschimbată, deschiderea unui consulat rus la Tiraspol va fi posibilă doar după soluţionarea conflictului transnitrean, au mai spus sursele citate.
XS
SM
MD
LG