Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit lui Marko Bela, atitudinea FIDESZ faţă de tentativele autonomiste ale CNMT nu este benefică pentru maghiarii din Transilvania, care trebuie să fie solidari şi nicidecum în tabere opuse.

Potrivit lui Marko Bela, dacă acţiunile FIDESZ vor continua în aceeaşi manieră neinspirată, UDMR va trebui să facă eforturi uriaşe pentru a păstra unită comunitatea maghiară.

Preşedintele Consiliului Naţional al FIDESZ, Kover Laszlo, a declarat, la adunarea de constituire a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, că parlamentarii FIDESZ care vor fi aleşi în Parlamentul European vor sprijini, în 2004, după aderarea Ungariei la UE, obţinerea autonomiei comunităţii maghiare din Transilvania.Premierul Adrian Năstase a calificat drept "inadmisibil" faptul că politicieni ungari vin în România şi vorbesc despre modificarea graniţelor ţării şi despre autonomia unor regiuni.

Cetăţenii străini care nu au respectul cuvenit pentru identitatea României, pentru instituţiile româneşti, pentru Parlamentul României, pentru Constituţia României nu au ce să caute în ţară, a declarat Năstase

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG