Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


- dupa cum au anuntat presedintele american George Bush si premierul britanic Tony Blair. Negocierile secrete intre Libia, Statele Unite si Marea Britanie pe aceasta tema au durat noua luni. Presedintele american George Bush a salutat decizia Libiei afirmand ca acum aceasta tara are posibilitatea sa revina in cadrul comunitatii internationale, imbunatatindu-si relatiile cu Statele Unite.

Liderul libian colonelul Moamar Gadafi a declarat ca tara sa a luat in acest fel o decizie inteleapta care demonstreaza ca Libia este hotarata sa contribuie la edificarea unei lumi fara arme de distrugere in masa si terorism.

Acordul dintre Statele Unite si Marea Britanie pe de o parte si Libia pe de alta incude si faptul ca Tripoli va permite inspectii internationale care sa dovedeasca ca a renunutat la programele privind armamentul de distrugere in masa si deasemenea angajeaza Libia fata de tratatele internationale de neproliferare a armamentului nuclear.

Conform unor oficialitati britanice si americane, Libia era foarte aproape de producerea unei bombe nucleare, programul sau nuclear fiind mult mai avansat decat se credea.
XS
SM
MD
LG