Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un discurs rostit în cadrul şedinţei solemne de astăzi a Parlamentului, senatorul liberal a declarat economia a ajuns, în mare parte, "în mîinile unor profitori", corupţia şi hoţia "înfloresc", iar dintre dorinţele celor care au luptat în Decembrie 1989 "doar libertatea a fost obţinută", deşi se constată şi în acestă privinţă, a spus el, numeroase cazuri în care drepturile omului şi libertatea presei au fost încălcate.

La aceeaşi şedinţă solemnă a Parlamentului, deputatul UDMR Gyorgy Tokay a adresat mulţumiri eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, arătînd că, deşi nu poate spune că este de acord cu acţiunile de astăzi ale pastorului Laszlo Tokes, ceea ce a făcut acesta în 1989 a fost "un gest eroic".

"Este o zi în care cei mulţi trebuie să mulţumească celor puţini, care au luptat şi au murit în Revoluţie" - a spus el, adăugînd că respinge orice tentativă de a se pune sub semnul întrebării jertfa celor care s-au sacrificat în Decembrie 1989. "Cei care au fost acolo nu au fost manipulaţi de KGB sau de orice altă formaţiune" - a adăugat el.

Deputatul UDMR a apreciat că, după 14 ani, multe lucruri nu s-au realizat, însă a fost făcut un pas înainte. "Nu putem admite o politizare a evenimentului, este un lucru prea sfînt ca să fie politizat", a continuat el.

El şi-a exprimat totodată speranţa că, în anii următori, sesiunile comemorative ale Parlamentului vor fi marcate de mai mult "suflet, umilinţă şi respect" faţă de eroii Revoluţiei.
XS
SM
MD
LG