Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iliescu în posesia "adevărului istoric"


Preşedintele Ion Iliescu a declarat că are “obligaţia morală să respingă orice încercare de denigrare sau de manipulare a adevărului despre Revoluţiea din Decembrie 1989". Iliescu a spus la Şedinţa solemnă a Pralamentului că are această obligaţie din nou “în calitate de participant nemijlocit la evenimentele tragice şi eroice din decembrie 1989”.

Şeful statului a afirmat că "adevărul istoric" este acela că România a ieşit din totalitarism nu printr-un complot sau lovitură de stat, ci printr-o explozie socială, printr-o revoltă populară declanşată la Timişoara, susţinută de întregul popor român şi finalizată prin acţiunea decisivă a "maselor de cetăţeni" ai Capitalei, în 21-22 decembrie 1989.

"Victoria revoluţiei a fost obţinută nu în subteranele unor comploturi sau lovituri de palat, ci în stradă, de cetăţenii români, care nu au mai suportat tirania şi umilinţele, şi cărora, într-un gest de patriotism şi responsabilitate, li s-a alăturat Armata, aceasta respectîndu-şi astfel misiunea de a apăra statalitatea României" - a spus preşedintele Iliescu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG