Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Declaraţia îi aparţine preşedintelui George Bush care într-o conferinţă de presă la Casa Albă a insistat asupra faptului că irakienii trebuie să se implice substanţial în judecarea lui Saddam.

Şeful executivului american nu a dat însă nici un detaliu referitor la data începerii unui proces şi nici despre implicarea practică a irakienilor în acesta.

Dacă preşedintele Bush s-a abţinut în a se pronunţa faţă de eventuala condamnare la moarte a lui Saddam, Secretarul general ONU Kofi Annan a afirmat că Naţiunile Unite nu pot sprijini ideea aducerii lui Hussein în faţa unei instante care ar decide condamnarea la moarte.

Aflat de sîmbătă în custodia trupelor americane Saddam Hussein continuă să fie interogat în legătură cu grupările insurgente şi cu teroriştii care continuă atacurile împotriva coaliţiei conduse de Statele Unite.

Ieri, 8 persoane au fost ucise într-un atac cu maşină capcană la un post de poliţie din partea de nord a Bagdadului, iar în confruntările cu insurgenţii irakieni din provincia Al Anbar şi-au pierdut viaţa 4 rebeli dar şi un militar american.
XS
SM
MD
LG