Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


„Saddam Hussein trebuie adus în faţa justiţiei şi cetăţenii irakieni trebui să se implice foarte mult în dezvoltarea unui sistem care să îl aducă în faţa justiţiei. Va trebui să aibă loc un proces public, şi toate atrocităţile comise să fie scoase la lumină, şi să se facă dreptate, şi am încrederea că va fi un proces corect” - a declarat şeful executivului american.

Bush a adăugat că americanii vor colabora cu irakienii pentru a elabora un mod de a-l judeca pe Saddam care să corespundă standardelor internaţionale.

În cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, Bush a mai spus că doreşte să dea asigurări poporului irakian că Statele Unite îşi vor continua efortul în Irak „pînă ce treaba va fi terminată”.

El a adăugat că existenţa unui Irak democratic, liber şi paşnic va transforma întreaga regiune. Preşedintele american a avertizat că activitatea coaliţiei militare conduse de Statele Unite în Irak rămîne marcată de pericole. Dar capturarea lui Saddam, a adăugat Bush, confirmă faptul că Irakul se află pe drumul spre libertate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG