Linkuri accesibilitate

Audierea generalului american Wesley Clark în procesul Milosevici de la Haga


În cadrul procesului intentat la Haga lui Slobodan Miloşevici, generalul american în retragere Wesley Clark va fi audiat azi şi mîine de tribunalul penal internaţional pentru crime de război în fosta Iugoslavie.

Fost comandant al operaţiunilor militare NATO în timpul bombardamentelor din 1999 din Kosovo, Clark a anunţat că va furniza instantei informaţii legate de cele peste 100 de ore de convorbiri pe care le-a avut cu Miloşevici pe parcursul a mai bine de patru ani.

Cei doi au avut întîlniri şi înainte de declaşarea războiului din Kosovo, iar generalul american a făcut parte si din echipa de negociatori ai Statelor Unite care au perfectat acordurile de pace de la Daton care au pus capăt conflictului din Bosnia.

Audierea lui Wesley Clark va avea loc cu uşile închise – o practică neobişnuită pentru tribunalul de la HAGA. Depoziţia generalului va fi dată publicităţii probabil vineri, însă Statele Unite au obţinut dreptul de a edita materialul înainte de publicare, din considerente de securiate naţională. Wesley Clark se află în acest moment şi în campanie pentru obţinerea nominalizării partidului democrat în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG