Linkuri accesibilitate

Critici la adresa Guvernului în legătură cu majorarea salariului minim pe economie


Mai multe organizaţii patronale şi sindicale critică modul în care a fost aprobată de Guvern majorarea salariului minim pe economie, arătînd că nu au fost consultate în acest sens, aşa cum prevede legea.

Într-o scrisoare deschisă adresată primului ministru Adrian Năstase, conducerea confederaţiilor sindicale Cartel Alfa, BNS şi CNSLR Frăţia şi a organizaţiilor patronale CONPIROM, CPR/CNPR şi UGIR 1903 îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că salariul minim pe economie a fost majorat fără ca partenerii sociali să fie consultaţi.

Cele şase organizaţii acuză guvernul de încălcarea legii în această chestiune. Potrivit semnatarilor scrisorii, creşterea salariului minim pe economie de la 2,5 milioane de lei la 2,8 milioane de lei nu este conformă cu politica de preţuri la utilităţile publice (energie electrica, gaze naturale etc.) şi nu corespunde realităţilor economice.

Organizaţiile patronale şi confederaţiile menţionate atrag atenţia, în comunicat, asupra posibilelor conflicte sociale care ar putea apărea şi pentru care îl văd direct răspunzător pe premierul Adrian Năstase.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG