Linkuri accesibilitate

Condiţiile în care instituţii, organizaţii şi asociaţii sînt scutite de plata impozitelor


Deputaţii au decis că vor fi scutite de plata impozitului pe profit Trezoreria statului, instituţiile publice pentru fondurile publice, fundaţiile române constituite ca urmare a unui legat, cultele religioase, pentru veniturile din activităţi economice şi utilizate pentru acţiuni caritabile.

La dezbaterea Codului fiscal, parlamentarii au stabilit că instituţiile de învăţămînt particular acreditate vor fi scutite de impozitul pe profit pentru veniturile realizate potrivit Legii învăţămîntului, la fel şi asociaţiile de proprietari, asociaţiile de locatari pentru veniturile economice utilizate pentru repararea, întreţinerea clădirii, proprietate comună. De asemenea, organizaţiile non-profit, organizaţiile sindicale vor fi scutite de plata impozitului pe profit pentru veniturile de pînă la 15.000 de euro.

Deputaţii au mai stabilit că acest cod fiscal se va putea modifica numai prin lege promovată cu 6 luni înainte de data intrării ei în vigoare şi prevederile ei vor fi aplicate din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată.
XS
SM
MD
LG