Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


"PSD nu încearcă decît să-şi păstreze primarii pe care-i are acum şi care s-ar putea folosi de bugetele locale pentru campania electorală. Un singur tur de scrutin ar însemna să legiferăm corupţia şi să dăm o palmă democraţiei, de aceea vom lupta cu toate mijloacele parlamentare pentru ca acest lucru să nu se întîmple" - a spus Stolojan duminică la Arad.

Vicepreşedintele PSD Şerban Mihăilescu a declarat, marţi, că partidul de guvernămînt îşi menţine propunerile privind calendarul electoral, însă este deschis negocierilor din comisia parlamentară constituită pentru modificarea legilor electorale, astfel încît soluţia finală să fie luată în consens. El a precizat că PSD propune ca alegerile locale să aibă loc în în 6 iunie 2004, primul tur al alegerilor prezidenţiale şi alegerile parlamentare în 12 decembrie, iar al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în 19 decembrie.

Mihăilescu a spus că PSD îşi menţine propunerea privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin, arătînd, însă, că există şi o variantă de discuţii ca, în cazul în care un primar nu va fi ales cu majoritate plus unu din voturile valabil exprimate, să se organizeze al doilea tur de scrutin.
XS
SM
MD
LG