Linkuri accesibilitate

Cluj: studenţi moldoveni demonstrează împotriva planului rusesc de federalizare a Republicii Moldova


Aproape o sută de studenţi din Republica Moldova au demonstrat pe strazile din Cluj impotriva planului de federalizare a republicii, propus de Rusia. Potrivit agentiei Mediafax, tinerii su cerut guvernului roman si premierului Adrian Năstase să se opună asa-numitului memorandum Kozak. Ei i-au cerut premierului român o mai mare implicare a Guvernului prin intermediul forurilor internaţionale în rezolvarea conflictului transnistrean .

Protestatarii mai solicită autorităţilor de la Bucureşti, într-un memoriu, să condamne acţiunile în forţă ale administraţiei comuniste împotriva manifestanţilor de la Chişinău, acţiuni care contravin normelor de drept internaţional.

Marşul studenţilor basarabeni a fost şi unul de solidaritate cu mişcările opoziţiei democratice de la Chişinău. Cristian Jardan, unul dintre protestatari, crede că Guvernul României va lua act de apelul studenţilor.

"Noi credem că singura soluţie de ieşire din criza în care se află Republica Moldova este integrarea ei în structurile euro-atlantice prin România", a subliniat Jardan.

Pe parcursul marşului, studenţii au purtat steaguri tricolore şi au scandat sloganuri ca "Rusia nu uita, Basarabia nu-i a ta!", "Jos comuniştii!", "Vrem în România Mare, nu vrem federalizare!" şi "Vrem în Europa!".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG