Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Alcătuită din fostul ministrul israelian Yossi Beillin din Partidul Muncii, alături de Yaaser Abbed Rabbo, ex membru al guvernului palestinian, delegaţia se va întîlni după amiază cu Secretarul de Stat american Colin Powell.

Acordul de la Geneva este respins de guvernul israelian de dreapta condus de Ariel Sharon, dar şi de militanţii palestinieni. Autoritatea Autonomă Palestiniană – care susţine foaia de parcurs, planul oficial de pace girat de comunitatea internaţională - a salutat această iniţiativă paralelă, însă nu e de acord cu unele detalii ale proiectului.

Documentul conţine compromisuri serioase de ambele părţi. Şeful diplomaţiei americane Colin Powell a declarat că e interesat de orice iniţiativă care contribuie la relansarea procesului de pace în Orientul Apropiat.

La rîndul său preşedintele american George Bush a afirmat că salută orice eforturi în sprijinul păcii israelo-palestiniene cu condiţia ca acestea să fie în concordanţă cu principiile conţinute în foaia de parcurs. Aplicarea prevederilor din planului oficial de pace este în acest moment blocată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG