Linkuri accesibilitate

Conducerea Senatului interzice accesul ziariştilor în corpul central al clădirii parlamentului


Conducerea Senatului a interzis accesul ziariştilor acreditaţi în corpul de clădire în care se află birourile parlamentarilor şi sălile comisiilor permanente. Pînă acum, ziarişti acreditaţi la Senat au avut acces atît la şedinţele plenului, care sînt publice, cît şi la unele şedinţe ale comisiilor permanente. De asemenea, ziariştii puteau pătrunde în corpul central al Senatului, pe baza acreditării.

După şedinţa de azi a plenului Senatului, jurnaliştilor li s-a spus că nu mai pot intra în corpul central decît pe bază de invitaţie din partea unui senator şi cu bon de ordine.

Potrivit unor senatori, această decizie a fost luată după şedinţa de azi a plenului, cînd mulţi parlamentari s-au arătat iritaţi că ziariştii sînt interesaţi de prezenţa la vot.

Unii senatori susţin că decizia de interzicere a accesului ziariştilor a fost luată de vicepreşedintele Senatului, Doru Ioan Tărăcilă, care i-a cerut secretarului instituţiei, Constantin Sava, să nu-i mai lase pe ziarişti în corpul central. Sava a discutat cu ofiţerii SPP care asigură paza instituţiei, iar aceştia din urmă i-au oprit pe ziarişti pe pasarela care leagă sala Omnia de corpul central.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG