Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Este vorba despre Alianţa Civică, Asociaţia Pro Democraţia, Sindicatul Naţional al Ţărănimii Române PROPACT, Liga pentru apărarea drepturilor omului, Grupul pentru Dialog Social, Solidaritatea Universitară şi Asociaţia 21 Decembrie 1989. Aceste organizaţii solicită autorităţilor române ca în procesul de modificare a legislaţiei electorale să ţină seama de propunerile societăţii civile.

Organizaţiile semnatare cer, printre altele, "pedepsirea tentativei sau efectuării de promisiuni, oferire sau dare de bani ori alte foloase, pentru a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze un anumit partid sau candidat".

De asemenea, semnatarii propun ca participarea cetăţenilor la vot să se facă doar pe baza cărţilor de alegător şi ca votul să nu poată fi exprimat decît în localitatea de domiciuliu şi la secţia de votare de care aparţine persoana respectivă.De asemenea, cele şapte organizaţii propun ca, în secţiile de votare, în birourile electorale de circumscripţie şi în Biroul Electoral Central să fie prezenţi observatori din partea societăţii civile, iar prezenţa lor să nu fie limitată numeric.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG