Linkuri accesibilitate

Explozie în apropierea televiziunii din Tbilisi


Autorităţile de la Tbilisi au lansat o anchetă pentru a clarifica detaliile incidentului petrecut aseară în apropierea televiziunii georgiene unde a avut loc o explozie. Nimeni nu a fost rănit, iar emisia televiziunii nu a fost întreruptă.

Explozia s-a produs la puţin timp după ce o echipă guvernamentală americană s-a întîlnit cu membri ai conducerii interimare georgiene, pentru consultări despre relaţiile bilaterale după demisia lui Eduard Şevardnadze dar şi despre felul în care Statele Unite pot susţine alegerile parlamenatre şi prezidenţiale de la începutul anului viitor. Rezultatul discuţiilor nu a fost dezvăluit, dar s-a aflat că ministrul american al apărării Donald Rumsfeld va vizita Georgia săptămîna viitoare.

Ieri, guvernatorul proviniciei separatiste Adjaria Aslan Abaşidze a denunţat recenta schimbare de putere de la Tblisili drept o luvuitură de stat şi a precizat că provincia sa va boicota alegerile prezidenţiale de la 4 ianuarie dacă acestea nu vor fi amînate. Trei regiuni georgiene Adjaria, Abhazia şi Osetia de Sud au în acest moment intenţii separatiste.
XS
SM
MD
LG