Linkuri accesibilitate

Băile Herculane: scandal legat de eliberarea unor acte false de studii


Băile Herculane revin în atenţia procuraturii cu un nou scandal legat de eliberarea unor acte false de studii. Secretara Facultăţii de Drept din staţiunea amintită şi un jurist al Fundaţiei Române pentru Tineret din aceeaşi localitate au fost arestaţi pentru cercetări într-un dosar în care sînt acuzaţi de luare de mită şi complicitate, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual.

Potrivit anchetatorilor, secretara ar fi pretins prin intermediul juristului 7.000 de dolari pentru a întocmi şi elibera documente şcolare false pe numele a două persoane. Documente ce atestau absolvirea cursurilor Facultăţii respective. Cumpărătorii actelor de absolvire i-au susţinut ulterior licenţa la o facultate de Drept din Craiova.

Fundaţia Română pentru Tineret din Băile-Herculane, de unde provine juristul reţinut acum, nu se află la prima afacere de acest gen. În aprilie anul acesta preşedintele instituţiei a fost arestat după ce în locuinţa sa au fost găsite peste 100.000 de lucrări de diplomă cu antetul fundaţiei şi nedatate, precum şi peste 100.000 de dolari.

Asta după ce în septembrie 2001, Guvernul hotărîse retragerea autorizaţiilor de funcţionare a cinci universităţi particulare, printre care şi Fundaţia amintită iar în august anul trecut, Ministerul de resort anunţa intrarea în lichidare a Fundaţiei Române pentru Tineret din Băile Herculane începînd cu anul universitar 2002-2003.
XS
SM
MD
LG